Prevenció, életmód, mozgás / Csoportos foglalkozások/ Funkcionális mozgásfajták / TRX

TRX 

Mit jelent a TRX?

A TRX Suspension Trainer® új sporteszköz, mely Amerikában vált először rendkívül népszerűvé. A szuszpenziós tréningrendszer lényege, hogy egy felfüggesztett hevederrel használható ki a gravitáció különféle testpozíciókban, melyekkel erődet, egyensúlyozási képességedet, hajlékonyságodat illetve a mélyizom stabilitásodat fejlesztheted.

A heveder tested méreteihez és a gyakorlat nehézségéhez viszonyítva könnyedén állítható, attól függően, hogy milyen testszöget szeretnél elérni, ezért a klasszikus metabolikus zsírégetés kiváló eszköze az erősítésben és alakformálásban.

Funkcionális edzés – felpörgetett anyagcsere

A saját testtel való edzés kiterjesztése minden mozgás alapja, és a kondi gépek helyett itt egyetlen eszköz is elegendő arra, hogy minden izomcsoportodat megmozgasd, összehangolt kinetikus lánc keretében.

A TRX-szel funkcionális mozgást végzel, ezek a mindennapi életből vett mozdulatok, mint a guggolás, a kitörés, az emelés, a rotáció, a fej fölé tolás, az oldalemelés, méghozzá aktív erőkifejtéssel.

A tréning nem izolált, stabil és instabil felfüggesztési pontok vannak, az egyes gyakorlatoknál végig kell a törzsizmaidat dolgoztatnod.

A gyakorlatokat 1 percig és szabályosan végzed, nagy intenzitással, kihívást jelentő súlyokkal. Mivel komplex erőgyakorlatokról van szó, így a keringési rendszert is nagy terhelés éri, tökéletesen fejlesztve az anaerobkapacitást.

A gyakorlatok között edzettségi állapotodtól függően kell pihenned, ha kezdő vagy, a lassabb pulzus megnyugvás miatt ez hosszabb idő lehet.

A tréning köredzésben, kisebb terheléssel, izomcsoportokra kombinált gyakorlatokkal, a végén hosszabb pihenővel is végezhető. Célszerű a fő mozgatóizmok szerint felépítened a gyakorlatok sorrendjét, az edzés intenzitásának fenntartása mellett az izomcsoportok praktikus terhelésével.

leírás forrása: https://wellnesscafe.hu

Oktató:
 
 

TRX időpontok

 

Kedd: 18:00-19:00

Csütörtök: 18:00-19:00