Prevenció, életmód, mozgás / Masszázs / Gyógynövénypárnás masszázs

 

Gyógynövénypárnás masszázs

 

A tradicionális Thai gyógyászatban a növényeket arra használják, hogy azok kiegészítsék a gyógymasszázst. A gyógynövényzsákocskás kezelés (amit „gyógynövényes feléledés”-nek is neveznek) nyugtatja az idegeket és átirányítja az energiát ami szükséges a jó egészséghez. Az eredeti thai gyógynövényes borogatást az Ayutthaya időszak (ami egyben a Thai-Burmai csaták ideje is volt, több, mint 200 évvel ezelőtt) óta ismerik.

 

A tipikus gyógynövényes zsákocska növényeket és fűszereket tartalmaz, amelyeket muszlin vagy pamutszövetbe tekerve melegítenek fel. Egy ilyen zsákocskát többféleképpen is lehet használni: nyugtató simogatásokra vagy teljes testi masszázsra is. A masszázs nagyon hatékony olyan izomfájásokra, amelyek a fizikai erőfeszítés során lépnek fel. Amint a párák behatolnak a bőr pórusaiba és a tüdőbe, a test felszívja a gyógyhatású növénymolekulákat.

 

A gyógynövényes zsákocska másképp is használható: különböző testrészekhez szorítva megkönnyebíti az izomfájást, serkenti a vérkeringést és felüdti a bőrt. A zsákocskákból áradó pára felszívódik a bőrbe, hiszen a bőr „belélegzi”ezt. A hőség okozta izzadás elősegíti a mérgek kibocsájtását a testből. A zsákocska odaszorítása enyhíti az izom és izületgyulladásokat, megkönnyebbíti a fájdalmat és levezeti a fáradtságot. Engedje meg, hogy a hőség behatoljon az izmaiba és érezze , ahogy a stressz és a feszültség elhagyja fáradt izmait, amint élvezi az erős (de sohasem fájdalmas) masszázst.

 

A gyógynövénypárás masszázs kozmetikai hatással is rendelkezik, mert természetes gyógynövényeket tartalmaz. Thai nők arra használják, hogy feloldják a gyermekszülést követő fáradtságot vagy a gyermekágyi depressziót. A thaiföldi vidékiek még ma is esküsznek erre a kezelésre, ami különösen népszerű szülés és diétázás után.

 

A gyógynövényes masszázs hozzávalói zömének antibakteriális és gambaellenes tulajdonságaik is vannak és a kezelés során kibocsájtott illat nyugtató hatást ad.

 
Ára: 1 óra: 6.000 Ft; 1,5 óra: 8.000 Ft.