ELEKTROTERÁPIA

Az elektroterápiás kezelések legfőbb célja a fájdalom csillapítása, emellett hatékonyan használható idegsérülések utáni izomgyengeség kezelésére. Sűrűn alkalmazzák még gyógyszerek bevitelére is.
 

Szelektív ingeráram

Idegsérülések esetén alkalmazzák, amikor az izmot beidegző ideg valamilyen okból (pl. baleset) sérült, beteg és nagyon gyengén vagy egyáltalán nem képes megfeszíteni az izmot, ami ennek következtében gyengül, sorvad. Szelektív ingeráram során a bénult izmot ingereljük. A kezelést addig folytatjuk, amíg az izom gravitációval szemben is képes megmozdítani az adott ízületet.
 

Iontoforesis

Igen elterjedten alkalmazzák mind a reumatológia, mind a traumatológia területén. Ilyenkor a bőrre kent krémben vagy gélben lévő hatóanyagokat (fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, heget felpuhító stb.) juttatjuk be galvánáram segítségével bőrön keresztül. Hatása lehet helyi és általános.
 

Tens

Egyik legismertebb fájdalomcsillapító hatású impulzusáram, a TENS (transcutane electric nerve stimulation), melyet ma már kis, hordozható készülékek révén akár otthonunkban, saját magunk is alkalmazhatunk. Elsősorban mozgásszervi fájdalmakra ajánlják.
 

Diadinamikus kezelés

Szintén fájdalomcsillapító és értágító hatású, két komponensből (bázisáram és dózisáram) áll. Javallatai: görcsoldás, érbeidegzési zavarok, rándulás, zúzódás, ödéma, idegfájdalom, ízületi- és gerinckopás, porckorong betegségek, izomsorvadás.


Oktató: Ócsai Brigitta
 
Időpontfoglalás előzetes telefonos egyeztetés alapján.
Telefonszám: +36 70 414 9902
 

Oktató: Tarnai Anna
 
 
Időpontfoglalás előzetes telefonos egyeztetés alapján.
Telefonszám: +36 70 414 9902