EGYÉNI FOGLALKOZÁSOK

 

Egyéni gyógytorna foglalkozások

 

Személyre szabott törődés 60-70 percben -igény szerint- az alábbi szolgáltatásokból:

  • egyéni gyógytorna gyakorlatok
  • masszázs (egyéni gyógytorna gyakorlatok kiegészítéseként)
  • elektroterápiás kezelés (egyéni gyógytorna gyakorlatok kiegészítéseként).

 

Kiegészítő terápiák 1.

FDM- Fascia Distorsios Modell
A fascia az egész testet behálózó kötőszövet, mindenhol megtalálható a szervezetben. Például különböző fájdalmak, ízületi mozgásterjedelem csökkenések, neurológiai panaszok hátterében is állhat fasciális probléma. A fascia különböző módokon szétnyílhat, elcsavarodhat, összetapadhat, kitüremkedhet; ezeket hívjuk distorsioknak. A kezelés után általában azonnali javulás tapasztalható.
Ellenjavallatok: aneurizma (verőértágulat), érelmeszesedés, akut fertőzések, bőrgyulladás, tumor, csonttörés, erős visszerek, ízületi gyulladás, terhesség 1. trimesztere, bőrsérülés, csontvelőgyulladás (osteomyelitis), visszérgyulladás (phlebitis), asthmás roham, stroke, véralvadási zavar, váraláfutás

FLOSSING
A flossing egy rehabilitációs céllal kifejlesztett kompressziós technika. Rendkívül jól kombinálható FDM technikával. A terapeuta által kiválasztott rugalmas gumiszalag kerül feltekerésre az érintett izom/ízület területére, így kompressziót létrehozva ott. Ezután néhány feladat/mozdulat végrehajtása következik, majd a szalag eltávolításra kerül. A szalag a kompresszió során kiszorítja a várt az adott területről, majd eltávolítás után hirtelen friss vér áramlik a területre.
Ellenjavallatok: nyílt seb, egyéb bőrelváltozások, LÁZ, TERHESSÉG, magas vagy alacsony vérnyomás, visszerek, krónikus gyulladt folyamatok, pszichés trauma, pajzsmirigy diszfunkció, tumor, vérhígító szedése.

TAPE
A kineziológiai tapasz, vagy más néven tape az egyik leghatékonyabb módszer a mozgásszervi panaszok kezelésében. Előnye, hogy gyors, fájdalommentes, több napig is viselhető, így folyamatosan segíti az adott izom/ízület működését. Fontos megemlíteni folyadékfelszívó hatását, azaz hogy haematómák (vérömlenyek) és oedémák (folyadék gyülemek) esetén segít a folyadékot a nyirokkeringés támogatásával elvezetni az érintett területről. A tapasz puha pamut anyagból készül, a bőrre kerül felragasztásra, így több napig is kényelmesen viselhető.
Ellenjavallatok: bőrsérülések, allergia a tape valamely összetevőjére, kemoterápiás kezelés, érbetegség bizonyos típusai.

 

Időpontfoglalás előzetes telefonos egyeztetés alapján.

Telefon: +36 70 414 9902

Oktató: Ócsai Brigitta gyógytornász

 
 

Oktató: Tarnai Anna gyógytornász