Könnyű jóga

 

A könnyű jóga egy hatha jógán alapuló gyakorlás, melynek során lassú áramlással jutunk el egyik ászanától a másikig. A gyakorlás során a jóga alap ászanái kerülnek előtérbe, melyek közül néhányat hosszabb ideig is kitartunk. Nagy hangsúly kerül a be- és a kilégzés helyes sorrendjére és kivitelezésére. A kezdő gyakorlók megismerkedhetnek az ászanákkal és a jóga nyelvével, a szanszkrittel. A gyakorló jógázóknak lehetőségük van visszatérni az alapokhoz és lehetőségük van elmélyíteni, pontosítani a már meglévő ismereteiket. A könnyű jóga segít előkészíteni a dinamikusabb jógastílusok gyakorlását is. Így kezdő és gyakorló jógázók egyaránt találhatnak kihívást a gyakorlásában. Az órát elcsendesedéssel kezdjük, ami segít ráhangolódni a gyakorlásra, majd relaxációval zárjuk, aminek a célja a gyakorlás tudatosítása és a fáradalmak elengedése.

“Ez a pillanat a tied. Csendesítsd el a zajokat, nézz magadba, és tudatosítsd, hogy minden, amire szükséged van, az már benned van.”

Ha mindezt a jóga segítségével szeretnéd elérni, akár kezdő, újrakezdő vagy rendszeres gyakorló vagy, várlak szeretettel egy kis könnyű jóga gyakorlásra.


 
Oktató: Szanka Beáta

 
 

 
Oktató: Kovács Nóra

 
 

Oktató: Udvaros Ildikó

 
 

Könnyű jóga időpontok

Hétfő: 19.15-20.15

Kedd: 19:05-20:05

Szerda: 19.15-20.15

Csütörtök: 19:05-20:05

Péntek: 16.30-17.30

Szombat: 10:00-11:00