Gerincjóga

 

A Gerincjóga modern mozgásrendszer, amely a jóga speciális testhelyzeteit használja a fizikai test és az idegrendszer egészségének helyreállítására biztonságos, az anatómiai alapmozgásokra épülő gyakorlatsorokkal. Legfőbb eszközei a tudatos mozgás, a helyes légzés és a relaxáció. A Gerincjóga preventív mozgásterápia, célja elsősorban a mozgásszervrendszer és az idegrendszer egészségének helyreállítása anatómiai alapmozgásokra épülő gyakorlatsorokkal. A jógát olyan anatómiai és élettani alapokra helyezi, ami megfelel a mai mozgásterápiákkal szemben támasztott követelményeknek.
A Gerincjóga célja a fizikai test egészségének helyreállítása, elsősorban a testtartás javításával: a helyes tartás nem csupán a mozgásszervi problémák gyógyításának alapfeltétele, de a megfelelő légzés elsajátításának is. A megfelelő légzés fontos szerepet kap a jógában, hiszen közvetlen hatással van mind a hormonrendszerre és az emésztésre, mind az energetikai áramlásokra. A harmadik fő terület a stresszoldás, a relaxációra való képesség javítása, amelyre egyre többünknek van szüksége.
A Gerincjóga célja az egészségmegőrzés, a megelőzés (prevenció), illetve utókezelés (rehabilitáció). Harmonikusan erősíti és nyújtja az izomzatot, precíz, anatómiai szempontból átgondolt gyakorlatokkal biztonságosan, mégis eredményesen alakítja a testet, de ezen keresztül hatással van az emberi élet egészére. Az egészség elérése és megőrzése az elsődleges cél, a már kialakult elváltozásokat szakorvos segítségével kell kezelni. A Gerincjóga, mint csoportos mozgásterápia, amely a teljes fizikumot kezeli módszeresen, támogatja és kiegészíti a személyre szabott, célirányos gyógyító eljárásokat.
forrás: https://gerincjoga.wordpress.com

 
 
foto_ildi
Oktató: Udvaros Ildikó jógaoktató.
 

Gerincjóga időpontok

Kedd: 18:00-19:00

Szerda: 16:15-17:15

Csütörtök: 18:00-19:00